Gratis verzending v.a. 100 euro Elk product is met zorg voor u gemaakt Verzending via B-post

Keramische tekenbanden

56 producten

 De tekenband is een natuurlijk produkt en werkt door de EM-kralen, die in de band verwerkt zijn. De kralen bevatten micro organismen,die in klei gebakken worden en ervoor zorgen dat de vlooien en teken zich minder snel  vasthechten in de vacht. Ze geven een trilling af die wij noch de hond voelen maar door de teken en vlooien als onprettig wordt ervaren. Het aantal teken en vlooien zal verminderen of verdwijnt in het algemeen. Ook voor honden  met een allergie of pups kan je deze tekenband gebruiken. De EM-kralen verhogen ook de weerstand en harmonie bij de hond.

 De werking van de tekenband wordt geactiveerd nadat de hond de tekenband 3 weken gedragen heeft. Een korte periode de tekenband afdoen kan geen kwaad door bijvoorbeeld de band af te spoelen en te drogen in de zon of wanneer de hond aan het stoeien is met andere honden. Het aantal kralen wordt afgestemd op de halsomtrek van de hond. Door het schuifslotje kan de band ongeveer 3 tot 5 cm groter gemaakt worden en is het gemakkelijk om de tekenband bij de hond aan te doen. Let wel op dat je de tekenband niet gebruikt als halsband, het schuifslotje is niet bestand tegen grote trekkracht. 

 De tekenband (groene lijn) wordt losser gedragen als de halsband (gele lijn) en bij het opmeten meet je dicht bij de schouder, op het breedste van de hals en zorg je voor een spatie van 2 platte vingers.( zie meetinstructie en foto's) We maken de band op de centimeter nauwkeurig en geef de juiste maat op (de halsomtrek in centimeters) wanneer u de bestelling doorgeeft in de winkelwagen. 

 Voor een optimale werking spoel je de band elke 3 weken af met koud water (eventueel de kralen met een zacht borsteltje schrobben) en daarna in de zon laten drogen. Vermits het een natuurlijk produkt is , gebruik je geen wasmiddelen of chemische produkten. Bij een correcte behandeling zijn de kralen minstens voor 1 jaar werkzaam. Honden mogen in natuurlijke wateren zwemmen met de tekenband. Na het tekenseizoen kan de band opgeborgen worden en in het voorjaar terug geactiveerd worden maar de hond mag hem ook constant dragen. Het is natuurlijk ook een mooi juweeltje en het oogt heel leuk.