Gratis verzending v.a. 100 euro Elk product is met zorg voor u gemaakt Verzending via B-post

Werking van de tekenband

Hoe werken de natuurlijke keramische tekenbanden?
De keramische tekenband is 100% natuurlijk produkt en is voorzien van EM keramiek kralen. In de kralen zijn effectieve micro organisme meegebakken. De kralen geven een trilling af die wij en honden niet merken maar die teken en vlooien niet prettig vinden, waardoor ze zich minder snel vasthechten.
De werking van de EM kralenketting kan per per hond verschillen. Over het algemeen werkt de tekenband na 2-3 weken optimaal. De beste resultaten worden gezien wanneer de hond het constant draagt, vooral in de eerste 3 weken om de activatie te stimuleren.
Het aantal kralen per ketting wordt afgestemd op de halsomvang van de hond om de werking te optimaliseren.

Geeft de tekenband  100% garantie?
Zoals elk natuurlijk product kunnen we geen 100 % garantie garanderen maar de resultaten zijn erg positief. Het alternatief is de chemische bestrijding waar menig hond ziek van wordt en zich slecht voelt. Controleer daarom je hond ook regelmatig op teken.  

Voor een optimale werking is het belangrijk dat:
- voor behoud van de werking:  de EM kralen elke 2 á 3 weken afspoelen onder stromend (kraan) water gedurende  2 minuten. Droog de ketting in de open lucht , het liefste in de zon. Op deze manier worden de kralen weer       geactiveerd en behouden deze zijn werking. Of droog ze met UV licht.
- gebruik geen zeep of andere chemicaliën om de ketting te reinigen.
- de hond de ketting zoveel mogelijk, liefst 24/7 draagt.
- wanneer de kralen aangeslagen zijn door huidvet of vuil, kan dit van invloed zijn op de werking. Borstel de kralen regelmatig af met schoon kraanwater en een nagelborsteltje.
- afhankelijk van het onderhoud van de kralen zullen deze minimaal 1 jaar werkzaam zijn