Gratis verzending v.a. 100 euro Elk product is met zorg voor u gemaakt Verzending via B-post

Meetinstructie

De halsbanden worden allemaal op maat gemaakt,  zelfs de halsbanden met een lederen gesp. Daarom is het heel belangrijk om goed de halsomtrek van de hond te meten. Het gemakkelijkste is te meten met een meetlint of indien niet aanwezig een touwtje. Halsbanden worden op een andere manier gemeten als de tekenbanden, die iets losser zitten. Hou ook rekening met bijvoorbeeld de lange haren van je hond of de huidplooien en waar de halsband zich bevind als je hem aan de lijn hebt. Vergeet niet bij een bestelling de juiste halsomtrek op de centimeter nauwkeurig in de winkelwagen te zetten.

 

HALSBAND met sluiting , zowel muskaton als verstelbare gesp

De halsbanden mogen niet afglijden, daarom is het belangrijk de omvang van de hals te meten daar waar de halsband zich bevindt. ( foto zie gele lijn) en dan te checken dat de halsband niet over het hoofd kan glijden door het meetlint op de gele lijn te plaatsen en dan het lint naar het hoofd te trekken. Zorg ervoor dat het meetlint niet over het hoofd glijdt. Tussen het meetlint en de hond mag een spatie zijn van 1 of 2 platte vingers.Als eigenaar kan u zelf beslissen of de halsband wat strakker mag zijn ( bij jonge of bange honden) of iets losser.
Double check dat de halsband niet afglijdt. Dit is heel erg belangrijk.

 

TEKENBAND

Met de tekenbanden is er iets meer speling door het schuifslotje . Ze kunnen ongeveer 3 cm groter gemaakt worden.  Ze worden ook losser gedragen als een halsband. In combinatie met een halsband wordt de tekenband eerst gedragen. Meet de omtrek van de halsband op de groene lijn en houd een spatie van 2 platte vingers tussen het meetlint en hals van de de hond. Je meet dus de omvang van de hals dicht bij de schouder, daar waar de hals breder is. Tekenbanden worden constant gedragen voor de optimale werking te hebben ( EM-kralen), daarom is het fijner dat ze een beetje losser zitten als een halsband. 

 

Heb je een goed passende halsband?

Leg de halsband altijd plat en meet vanaf het einde van de gesp tot het gaatje waar je de halsband dicht doet. Doe voor de zekerheid een double check en meet de binnenkant van de halsband als hij gesloten is. Bij gevoerde halsbanden kan er een verschil zijn. Zo ben je zeker. Aarzel niet contact op te nemen bij twijfel... info@fienhalsbanden.be